Aneurismes

Altres noms: Dilatació o bony a les artèries

Un aneurisma és un eixamplament de les parets d'una artèria. Les artèries són vasos sanguinis que transporten sang oxigenada des del cor cap a altres parts del cos. Si un aneurisma creix, pot trencar-se i provocar una hemorràgia perillosa i fins i tot la mort.

La majoria dels aneurismes es donen a l'aorta, l'artèria principal que surt del cor i passa pel pit i l'abdomen. També poden ocórrer a les artèries del cervell, el cor i altres parts del cos. Si un aneurisma cerebral es trenca, produeix un vessament.

Els aneurismes poden desenvolupar-se i créixer abans de causar símptomes. Amb freqüència, si es detecten i es tracten anticipadament, els metges poden detenir la ruptura dels aneurismes. Els dos tractaments principals són les medicines i la cirurgia.

Malaltia Arterial Perifèrica

Altres noms: EAP, Malaltia vascular perifèrica
La malaltia arterial perifèrica (EAP) ocorre quan existeix un estrenyiment dels vasos sanguinis fora del cor. La causa d'EAP és l'arterioesclerosis. Això succeeix quan la placa, una substància composta per greix i colesterol, s'acumula a les parets de les artèries que proveeixen la sang als braços i les cames. La placa fa que les artèries s'estrenyin o s'obstrueixin. Això pot disminuir o interrompre el fluix|flux de la sang, generalment cap a les cames, provocant dolor o entumiment. Quan l'obstrucció del fluix sanguini és prou greu pot causar la mort dels teixits. Si aquests quadres no es tracten, pot ser necessari haver d'amputar el peu o la cama.

Una persona amb EAP també té un major risc d'infart, vessament i atac isquèmic transitori. Amb freqüència l'acumulació de placa a les artèries pot detenir-se o revertir-se amb canvis en la dieta, exercici i esforços per disminuir els nivells elevats de colesterol i la hipertensió arterial.

Malaltia de les artèries caròtides

Altres noms: Malaltia cerebrovascular, Estenosi de les artèries caròtidess

Les artèries caròtidess són dos grans vasos que es troben al coll. Subministren sang al cervell. Si hi ha una malaltia a l'artèria caròtida, l'artèria s'estreny, generalment per l'arterioesclerosis. Això és l'acumulació de colesterol i altres materials en una artèria. Si un coàgul de sang s'adhereix a les parets de les artèries estretes la sang no pot arribar al cervell. Aquesta és una de les causes d'un infart cerebral.

La malaltia de l'artèria caròtida no sol causar símptomes, però existeixen proves que li indiquen al metge la seva presència. Si les artèries estan molt estretes, és possible que es requereixi una operació anomenada endarterectomía per eliminar la placa. Perquè l'estrenyiment sigui menys sever, es pot administrar una medecina que previngui la formació de coàguls i així reduir el risc de infarts. Una altra opció per a les persones que no poden operar-se és l'angioplastia carotídia. Aquest procediment implica la col·locació de globus i/o stents a l'artèria per obrir l'artèria i mantenir-la oberta.

Endarterectomia carotídia:Peu diabètic

Altres noms: Problemes als peus en persones amb diabetis
Si té diabetis, el nivell de sucre a la seva sang és molt elevat. Amb el temps, això pot fer malbé els nervis o els vasos sanguinis. El mal als nervis que produeix la diabetis pot fer que perdi la sensació als peus. És possible que no senti un tall, una ampolla o una nafra. Les lesions com aquestes al peu poden causar úlceres i infeccions. Els casos greus poden inclusivament causar una amputació. El dany als vasos sanguinis també pot significar que els peus no reben suficient sang i oxigen. És més difícil que el seu peu pugui curar-se si té una nafra o una infecció.

Vostè pot ajudar a evitar els problemes amb els peus. Primer, controli els nivells de sucre a la sang. També és essencial una bona higiene dels peus.